Djathërat pa yndyrë që ju mund të hani gjatë një diete

Djathi është një nga fjalët më të dhimbshme për ata që duhet të fillojnë një dietë dhe për këtë arsye po ju tregojmë 5 djathërat pa yndyrë që ju mund të hani gjatë një dietë.

Ata janë të freskët, të shijshëm dhe të japin mundësinë për përgatitjen e shumë recetave.

Me sa duket ka më shumë se 400 lloje, duke përfshirë djathin e butë, të kalitur dhe atë kremozë, pra nuk mungon zgjedhja, por jo nëse ju jeni duke ndjekur një dietë të rreptë!

Zakonisht djathërat janë në majën e listës së ushqimeve të ndaluara për ata që janë në një dietë, por me disa përjashtime, duke pasur parasysh se jo të gjithë djathërat kanë yndyrë, ka djathëra që mund të konsumohen edhe duke qenë në dietë.

Djathi bardhë pa kripë – Ky është pa dyshim një nga djathërat më të njohur në dieta. Djathi i bardhë është një ushqim proteinike që ka një aromë të këndshme dhe të butë. Ai përdoret për shumë recetave dhe përgatitje dhe mund të kombinohet me perime, por edhe me ushqime të tjera proteinike.

Mocarela – Mocarela është vetëm një nga djathërat që kënaq ata që zakonisht nuk i pëlqen djathi. Ajo është ideale për ata që shpesh kanë pak kohë për të ngrënë ose për të përgatitur ushqim dhe kombinon pothuajse të gjitha perimet. Ky produkt i qumështit është gjithashtu një burim i madh i kalciumit, natriumit, fosforit dhe vitaminës A.

Gjalpi pa kripë – E shijshme dhe e butë, gjalpi pa kripë është një kënaqësi për shije dhe ju mund ta përhapni atë në një fetë bukë të thekur Përveç të qenit e mirë, ajo është gjithashtu e mirë për shëndetin, sepse është e pasur me kalcium, magnez dhe vitaminë A.

Baby Boo