Dita Ndërkombëtare e Kafesë, Covid-19 ka shtyrë më shumë konsumatorë të pinë kafe në shtëpi


Gjashtë nga 10 amerikanë pinë kafe çdo ditë, por ‘filxhani i sotëm’ është një festë.
Kjo për shkak se është Dita Kombëtare e Kafesë, një festë e përgatitur e rreme, për të cilën kafenetë, restorantet, dyqanet komode dhe markat e kafesë po përgatisin marrëveshje dhe dhurojnë kafe falas.

Pushimi mbahet çdo vit më 29 shtator dhe dy ditë më vonë ka një festival kafeje më pak të njohur me Ditën Ndërkombëtare të Kafesë, e cila është 1 tetor.
Sipas ‘Raportit të Tendencave të të Dhënave Kombëtare të Kafesë’, COVID-19 ka shtyrë më shumë konsumatorë të pinë kafe në shtëpi, me 85% të atyre që pinë kafe të kenë të paktën një filxhan në shtëpi, që është 8% më shumë që nga Janari 2020.