Detaje për zbulimin e laboratorit të drogës vdekjeprurëse në Maqedoni


Ministria e Punëve të Brendshme ngritur kallëzim penal kundër një 36-vjeçari nga fshati Gërçec i Shkupit dhe ndaj një 58-vjeçari me shtetësi çeke nën dyshimet se kanë prodhuar dhe shitur një drogë vdekjeprurëse të quajtur kristal met.

 

 

Policia ka zbuluar se droga është prodhuar në shtëpinë e banorit të Gërçecit, ndërsa shtetasi çek e ka ndihmuar procesin e prodhimit pasi ky lloj i drogës, origjinën e ka nga Çekia. Në laboratorin e impovizuar janë gjetur disa substanca kimike që nevojiten për prodhim të kësaj droge si metamfetamin, benzil metil keton, dhe pseudoefedrin dhe disa përbërje të tjera.

Ministria e Punëve të Brendshme

“Policët kanë bastisur shtëpinë e B.M nga fshati Gërçec më 3 prill të vitit 2018 por ai nuk është gjetur aty. Gjatë bastisjes, janë gjetur substanca të shumta kimike si metamfetamin, benzil metil keton, dhe pseudoefedrin si dhe substanca të tjera të nevojshme për prodhimin e drogave sintetike. Metamfetamini është një substancë psikotropike ndërsa benzil metil ketoni dhe pseudoefedrini janë prekursorë me të cilat fitohet substanca psikotropike nga lloji i stimuluesve amfetamin”

http://www.pacensure.com/2018/04/09/nje-nga-drogat-me-te-rrezikshme-ne-bote-prodhohet-ne-fshatin-gercec-te-sarajit-policia-arrestoi-nje-person/

Baby Boo