Deri më tan tri raste të reja të fruthit në Shkup!

Tre raste të reja të fruthit u regjistruan dje në Shkup. Një fëmijë i moshës një vit e gjysëm dhe një fëmijë tjetër 10-muaj nga Qendra të cilët nuk janë vaksinuar, njoftojnë nga mnistria e Shëndetësisë.

Baby Boo

Me këto tri raste të reja, sipas raportit, nga dhjetori deri më tani, në Shkup janë regjistruar 69 raste të fruthit.

– Aktualisht 24 pacientë me fruthi janë shtruar në Klinikën për Sëmundjet Infektive. Fundi i epidemisë do të shpallet kur nuk do të ketë të sëmurë për një periudhë prej katër javësh. Që nga fillimi i epidemisë së fruthit në dhjetor dhe ndalimin në fillim të marrjes së fëmijëve të kopshtit të cilët nuk janë të imunizuar me vaksinën MRP deri më tani, deri më tani janë vaksinuar 3,400 fëmijë, thonë nga ministria e Shëndetësisë.

Apelohet që në periudhë sa më të shpejtë të vaksinohen të gjithë fëmijët!/Pa Censurë