Deputetët nesër do të votojnë për drejtoron e ATO-s

Komisioni për Zgjedhje dhe Emërime nesër do të mblidhet për zgjedhjen e drejtorëve të disa institucioneve dhe anëtarëve të komisioneve, në mesin e të cilave janë edhe për Agjencinë Teknike Operative (ATO) dhe Revizionit Shtetëror, njofton Portalb.mk.

Baby Boo

14 kandidatë janë paraqitur në shpalljen për drejtor të Agjencisë së re për përgjime ATO.

Në mesin e të paraqiturve janë edhe profesori universitar për siguri, Stefan Buxhakovski, ekspert i fushës së krimit kibernetik, ish agjenti i cili i nxori “bombat” nga DSK, Gjorgji Llazarevski, Dimitar Bogatinov, ekspert i fushës së krimit kibernetik, kolonel Dragan Kovaçki, ish udhëheqës i shërbimit për Kundërzbulim Ushtarak.

Që të zgjedhet drejtori i ATO-s, është e nevojshme mbështetje 2/3 nga deputetët. ATO duhet që të fillojë me punë në nëntor.

Pritet që komisioni të dorëzojë propozim – vendim për emërim të vendimit për lartësinë e kompensimeve të deputetëve për shfrytëzimin e automjeteve personale për qëllime zyrtare dhe kompensim të harxhimeve për pikëpagesat rrugore si dhe të miratojë vendim për konstatimin e lartësisë së kompensimit për deputetët që do të marrin banesë me qira.