Demiri: LSDM ofron paga më të larta që të rinjtë të qëndrojnë në vendlindje


LSDM-ja u jep mundësi të rinjve dhe në programin e saj ka masa me të cilat planifikon t’i mbajë të rinjtë në shtëpi, por edhe t’i inkurajojë ata që janë larguar të kthehen në vendin e tyre. LSDM edhe këtu ofron zgjidhje për një jetë të mirë, që në periudhën e ardhshme paga mesatare të jetë 1100 euro. Të kesh një pagë mesatare prej 1100 eurosh, aq sa dikush që është shpërngulur në Itali dhe kjo mund të arrihet në shtëpi, është një avantazh i madh, tha Agron Demiri, bartësi i listës së LSDM-së në njësinë zgjedhore 6, në një intervistë për Sloboden Peçat.

“LSDM ka treguar se pagat mund të rriten dhe këtë do ta tregojë edhe në mandatin e ri. Dikur paga minimale ishte 9000 denarë, por ne e rritëm dhe tani ofrojmë 600 euro pagë minimale dhe 1100 euro mesatare. Besoj se me paga të tilla mund të përpiqemi të kthejmë të rinjtë apo një pjesë të të rinjve në shtëpi. Këtë e dëshmoi LSDM-ja, se këtu mund të ketë sukses dhe të rinjtë e marrin shansin e tyre”, tha Demiri.

Ai iu referua edhe konceptit “Një shoqëri për të gjithë” dhe se ai duhet të përfshihet në Kushtetutën e vendit. Koncepti “Një shoqëri për të gjithë”, siç është përfshirë në Statutin e LSDM-së, duhet të gjendet edhe në Statutin (Kushtetutën) e shtetit dhe në qëndrimin personal të çdo politikani.

Këtu flitet më pak për politikë, por mbi të gjitha për njerëzim. Të flasim për njerëzimin, e jo t’i shohim gjërat nga prizmi i besimit dhe i kombit. Dhe për këtë arsye ideja e LSDM-së është që ky koncept të përfshihet në Statutin e Partisë. Kujtojmë se si ishte shoqëria deri në vitin 2016 dhe e dimë që ky koncept ka ndryshuar shumë gjëra. Kur të flasim për një shoqëri të drejtë dhe të drejtë, do të vij në vazhdimësi me Manifestin e LSDM-së, të cilin tani po e promovojmë për të rinjtë në të gjitha zonat zgjedhore”, tha Demiri.

Duke iu referuar zgjedhjeve presidenciale, Demiri theksoi se qytetarët edhe një herë do ta besojnë Stevo Pendarovskin, i cili në pesë vitet e kaluara ka treguar se është president i të gjithëve.

“Pendarovski ka mbështetjen e popullit dhe kjo u pa edhe me Konventën promovuese në sallen Boris Trajkovski, e cila shkatërroi të gjitha anketat e rrejshme të VMRO-DPMNE-së. Ai ishte dhe do të jetë president i të gjithëve. Më 24 prill dhe 8 maj, populli do ta mbështesë Stevon për një mandat të dytë, sepse dyert e Stevos kanë qenë të hapura për të gjithë në pesë vitet e fundit”, sqaroi Demiri.

Baby Boo