Dedaj: Ekstradimi i Morinës rrezikon marrëdhëniet Shkup-Prishtinë


erbia edhe zyrtarisht ka dërguar kërkesë për ekstradimin e ish-ushtarit të UÇK-së, Tomor Morina, i cili u arrestua ditë më parë në pikën kufitare Bllacë. Nga ministria e Drejtësisë thonë se kërkesa e Serbisë të hënën do t’i dorëzohet gjykatës e cila merret me rastin.

Për ekstradimin e Morinës në një intervistë ekskluzive për TV21, foli ambasadori i Kosovës në Maqedoninë e Veriut, Gjergj Dedaj. Ai tha se ekstradimi nuk duhet të vij në shprehje pasi siç tha, mund të vij deri te prishja e marrëdhënieve ndërshtetërore mes Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut.

“Megjithatë, kujtoj se ekstradimi i tij është komplet kundër të drejtave njerëzore është anti-ligjor, I papranueshëm dhe nuk do duhej të ndodhte, sepse një ekstradim eventual nuk është më në dëm të fatit personal të Tomor Morinës. Por mund të ketë pasoja edhe për marrëdhëniet ndër-shtetërore në mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Maqedonisë së veriut. Dhe nuk do të donim që raste të tilla të ndikojnë për prishjen eventuale, për çka na nuk jemi të interesuar fare si Kosovë”, tha për Tv21, Gjergj Dedaj, Ambasador i Republikës së Kosovës.

Për më tepër, ndiqeni intervistën ekskluzive të Dedajt për Tv21 e cila do të transmetohet pas edicionit të lajmeve qendrore të orës 18:30.