Danaillovski: Karantinë Të Plotë Gjatë Vikendit Në Maqedoni Për Të Parandaluar Valën E Re


Epidemiologu Dragan Danaillovski ka ka thënë se vendi duhet të mbyllet një vikend 24/7 me qëllim që të frenohet përhapja e koronavirusit.
“Ndoshta jo në territorin e gjithë shtetit por vetëm në vend ku rritja e rasteve me kovid-19 është më e madhe. Kjo donë të thotë vetëm shitoret për ushqim të punojnë dhe barnatoret. Kjo mund të frenojë rritjen e shpejtë, me qëllim që të mos vije deri tek kolapsi i sistemit shëndetësor.

Jam i bindur se bizneset, objektet hotilerike do të mund të durojnë një mbyllje afatshkurte. Mendojë se masat duhet të plotësohen me mbyllje të shkurta për vikend”, ka deklaruar Danaillovski në Tellma.
Ai tha se janë të nevojshme 520 mijë vaksina për të vaksinuar 257 mijë njerëz.