Covid-19, të varurit nga droga grumbullojnë rezerva në mungesë të tregut

Disa përdorues të drogës në Britani të Madhe kanë filluar grumbullimin e këtyre substancave të paligjshme, për shkak se kufizimet e vendosura për të luftuar përhapjen e koronavirusit kanë prishur zinxhirin ndërkombëtar të furnizimit me drogë.

Baby Boo

Ekspertët paralajmërojnë se pasojat mund të jenë shkatërruese, pasi njerëzit mund të përvetësojnë disa zakone të reja, më shkatërruese, por edhe për shkak se të varurit shpesh kanë probleme të tjera shëndetësore, kështu që mund të bëjnë tendosje shtesë në sistemin shëndetësor, raporton CNN.

Analisti politik në Fondacionin për Transformimin e Politikave të Barnave, Steve Rolls, thotë se ai ka dëshmi të rritjes së çmimeve të drogave.

Industria kriminale e drogës është akoma aktive, kryesisht përmes rrjeteve të errëta si Craiglist, kështu që shumë të varur blenë drogë përmes postës elektronike, duke përdorur polic inë aktualisht të përqendruar në gjëra të tjera.

Rolls thotë se ka dëgjuar për raste të tregtarëve të drogës që maskojnë veten si punëtorë të kujdesit shëndetësor ose duke dhuruar uniforma në punëtorët e supermarketeve për të furnizuar klientët e tyre.

Tani, thonë ekspertët, të varurit mund të përdorin kombinime më pak të rrezikshme të drogës, por përdorin sasi më të mëdha për të krijuar pajisje, dhe paralajmërojnë se ekziston një mundësi më e madhe e mbidozës për shkak të distancës sociale.

Droga prodhohet më së shpeshti në Kinë, por edhe në Meksikë dhe Evropën Lindore.

Të varurit nga droga kanë probleme të frymëmarrjes dhe shpesh janë të pastrehë, dhe ata janë në rrezik më të madh nëse infektohen me virusin e ri.