Coronavirusi futet në Eurovision


Pjesëmarrësi i Islandës në festivalin e Eurovision të këtij viti nuk do të interpretojë në skenë, për shkak se një anëtar i grupit të tij rezultoi i infektuar me koronavirus. Daoi og Gagnamagnio do të qëndrojë në garë por nuk do të interpretojë drejtpërdrejt në mbrëmjen e kësaj të mërkure, në gjysmëfinalen e së enjtes ose në finalen e Festivalit të së Shtunës.
Në vend të kësaj do të përdoren pamjet e regjistruara gjatë një prove të fundit.

Baby Boo

Këngëtari kryesor Daoi Freyr tha se përgjigjja e testit ishte një “befasi e madhe” për të. Megjithatë ai shkruan në rrjetet sociale:

“Ne jemi shumë të kënaqur me performancën [e regjistruar] dhe jemi super të entuziazmuar për të gjithë ju që do e shihni”