Çmimi i naftës vazhdon të rritet


Çmimi i naftës ka vazhduar të rritet gjatë tregtimit aziatik dhe ka arritur në tregtim të lart të re rreth 72.56 dollarë për fuqi.

Çmimi i naftës u rrit të martën në shqetësimet se prodhimi i papërpunuar i Venezuelës mund të bjerë më tej pas zgjedhjeve të diskutueshme presidenciale dhe sanksioneve potenciale të Shteteve të Bashkuara të Amerikës mbi anëtarin e OPEC-ut.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës po shqyrtojnë në mënyrë aktive sanksionet e naftës në Venezuelë, ku prodhimi tashmë ka rënë me një të tretën në dy vjet në më të ulëta në dekada. Tregjet janë të shqetësuar tashmë për rezultatet e naftës iraniane që nga koha kur gjendej gjerësisht se sanksionet amerikane ndikonin rëndë në eksportet iraniane duke përfshirë edhe atë bruto. Më vonë këtë mbrëmje API do të nxjerrë shifrat e tyre të stokut të naftës bruto. /Telegrafi

Baby Boo