Cili vend është më i vështirë për t’u pushtuar? Asnjë ushtri s’mund të hyjë


Këto janë disa nga shtetet që sipas analizave të fundit ushtarake janë vështirë të pushtueshme duke marrë në konsideratë relievin malor dhe pozitën gjeografike specifike në të cilën ndodhen.

ZvicraE rrethuar nga një varg malesh, kjo karakterisitikë e ka ndihmuar Zvicrën për vite me radhë që t’i shpëtojë pushtimeve.Pika e fortifikuar ndërkombëtare është një plan për mbrojtje i përshtatur nga shekulli i 19 që është përdorur për të ndaluar një pushtim të mundshëm. Ky plan fortifikimi i ka shërbyer rajonit të Alpeve për t’i shpëtuar një kërcënimi nga Bashkimi Sovjetik gjatë Luftës së Dytë Botërore, raporton “The Independent”.Ushtria zvicerane ka lidhur të gjithë malet dhe infrastrukturën me eksplosivë, siç janë rrugët dhe urat, për të hedhur në erë në rast të ndonjë pushtimi, kështu që vendi pushtues do të duhet të humbasë kohë dhe energji në gjetjen e rrugëve të duhura për të gjetur një shteg hyrjeje.Përveç kësaj, shumë tenele, bunkera dhe kalaja janë ndërtuar brenda maleve që e bën më të fortë mbrojtjen e divizionit ushtarak.Gjithashtu shteti zviceran ka në gatishmëri një personel lufte prej 150, 000 ushtarëve, që do të thotë se nëse vendi pushtohet, 4, 000, 000 qytetarë janë të gatshëm t’i shërbejnë ushtrisë, ndërsa 3, 000, 000 të tjerë janë të aftë për të hyrë në luftë.Zelanda e ReKy shtet është pothuajse 1, 000 milje afër tokës së madhe të Australisë, e cila ndodhet shumë larg kontinentit të Azisë apo ndonjë vendi tjetër.Australia do të ishte një kandidat më i mundshëm për pushtim, por klima e ashpër që mbizotëron në vend e bën të pamundur një gjë të tillë.RusiaSiç e ka vërtetuar historia, Rusia është një vend i vështirë për t’u pushtuar. Si një territor i madh e bën të vështirë pushtimin – duke konsideruar gjithë ajo logjistikë që nevojitet për një aksion gjigand.Duke marrë parasysh edhe klimën e ashpër që e mbizotëron vendin, me dimra të ftohtë dhe të gjatë. Dhe të mos harrohet, toka e përfshirë me male, pyje të mëdha, moçale të mëdha dhe shumë lumenj.Asnjë ushtri nuk është aq e madhe sa për ta kontrolluar gjithë këtë territor.

Baby Boo