Charlie Hebdo tallet me Gjokoviqin


Revista satirike franceze, Charlie Hebdo publikoi një seri karikaturash nga Novak Gjokoviq lidhur me një skandal të madh diplomatik-sportiv, në të cilin një tenisti serb iu hoq viza për në Australi.
Ministri i Emigracionit, Alex Hawke ushtroi të drejtën e tij dhe sot i hoqi vizën Gjokoviqit për në Australi, por dëbimi i tij u ndërpre dhe pas një apeli ai ende shpreson të marrë pjesë në turneun e parë Grand Slam të sezonit.
Me atë rast, Charlie Hebdo publikoi një tekst për Gjokoviqin dhe disa mesazhe brutale në karikaturë.

Baby Boo

“A jemi dëshmitarë të krizës së ardhshme diplomatike midis Serbisë, nga e cila vjen Gjokoviq dhe Australia? Tenisti, i cili beson se është i paprekshëm, shkoi në Australi për të luajtur në turne, por pa përfunduar procesin e vaksinimit dhe viza e tij përfundoi në plehra, kështu që ai tani është i vetmuar në një hotel në pritje të një dëbimi të mundshëm nga vendi. Ejani në Francë, Gjoko dhe do ta gjeni lumturinë tuaj atje ku janë antivaksinat tona”, shkruhet në mesazhin e Charlie Hebdo.

Ka disa mesazhe rrëqethëse në fotografi. Në njërën, Gjokoviq po mbrohet kundër vaksinave dhe në të fundit, tenisti serb po ftohet në Francë, aty ku mund të gjejë anti-vaksinuesit.
Bashkë me arkivolet e varrimit ku shkruan “jo i vaksinuar”, ai aludon për fushat e Roland Garros.