Çfarë di ky vend, që nuk ka frikë nga koronavirusi?

Suedia është i vetmi vend në botë që nuk ka marrë asnjë masë kufizuese ndaj koronavirusit, edhe pse aktualisht ka 5 mijë të prekur dhe 230 të vdekur nga ky virus.

Baby Boo

Fotot e mëposhtme tregojnë se jeta në Suedi, vazhdon si zakonisht, a thua se bota nuk gjendet në luftë me një virus të frikshëm!

Zyrtarisht nuk ka akoma asnjë konfirmim nëse Suedia po ndjek parimin e imunitetit të masës, që thotë se duhen infektuar 60 përqind e popullsisë për të fituar imunitetin e popullatës.

Por Daily Mail shkruan se Suedia mund të pësojë një katastrofë të vërtetë, nëse nuk merr masa kundër koronavirusit dhe vazhdon jetën normalisht, sikur s’ka ndodhur gjë.

Dhe frika është se këta njerëz, nëse infektohen, mund të shpërndahen në Europë dhe të përkeqësojnë situatën.

Në Suedi, fëmijët deri në moshën 16-vjeçare ende shkojnë në shkollë, Dyqanet, restorantet dhe kafiteritë janë të hapura, ndonëse një masë e fundit e prezantuar lidhur me koronavirusin u ndalon konsumatorëve bërjen e porosisë në banak – vetëm shërbimi në tavolinë është i lejuar.

Kufijtë e këtij shteti nuk janë mbyllur dhe grumbullimet e më shumë se 50 personave ende janë të lejuara. Deri më 27 mars, ai numër ka qenë deri në 500. Në qyteza dhe qytete tjera, njerëzit ende janë duke mbushur rrugët, sheshet dhe transportin publik.