Carovska: E ndjekim me vëmendje gjendjen në shkolla


Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska, sot është takuar me drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme të Manastirut. Në këtë takim është diskutuar për procesin mësimor me prani fizike në kushte të pandemisë, për reformat në arsimin e mesëm, si dhe për procesin e avancimit të arsimit të mesëm profesional.
Pas këtij takimi, Carovska tha se e ndjekin me vëmendje zhvillimin e procesit arsimor, i cili ka nisur me prezencë fizike.

“Përpara nesh është një vit shkollor të cilin për gëzimin më të madh të nxënësve e filluam me prezencë fizike, por edhe një vit në të cilin zbatojmë kurrikula krejtësisht të reja në klasën e parë dhe të katërt. Deri më tani, i gjithë ky proces po shkon sipas planit dhe dinamikës së planifikuar, për të cilin jeni meritorë ju, drejtorët dhe vetëqeverisjet vendore, të cilët keni punuar shumë për të përgatitur shkollat ​​në kohë dhe për të siguruar kushtet e nevojshme në mënyrë që të keni një viti shkollor i suksesshëm”.

“Gjithashtu do të doja të falënderoja mësuesit që kanë kaluar trajnimin e nevojshëm dhe tashmë janë duke u përshtatur me konceptin e ri. Gjithashtu, ne të gjithë së bashku vazhdojmë të monitorojmë nga afër situatën me Kovid në shkolla, e cila është e qëndrueshme tani për tani dhe besoj se me respektimin e vazhdueshëm të masave, shkollat ​​do të qëndrojnë të sigurta dhe të hapura për nxënësit për aq kohë sa të jetë e mundur”, tha Carovska.
Ndryshe, sipas të dhënave të fundit të Ministrisë së Arsimit të marra nga shkollat, në baza ditore numri i nxënësve të infektuar lëvizë prej 0.01 deri 0.03 përqind, nga gjithsej 240 mijë nxënës.