Prezantohet pakoja e 6 ekonomike, 17.8 milionë ndihmë financiare

Zv/kryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi në konferencë për shtyp ka njoftuar për pakon e gjashtë të masave ekonomike për të ndihmuar.

Baby Boo

Ai tha se kjo pako parashikon mjete në vlerë prej 17.8 milionë euro për 12 kategori të subjekteve ekonomike. Do të ndihmohen 10 mijë kompani, dhe rreth 60 mijë punëtorë.
“Mjetet për objektet hotilerike të cilët janë të mbyllur. Objekteve do tu mbulohen 30% e të ardhurave. E këtë do të ndihmon 6000 mijë kompani me rreth 17 mijë të punësuar”, tha Bytyqi, raporton SHENJA.

Ai tha se do të ketë kredi pa kamatë për mediat.
Do të ndahen 50 mijë teste pa pagesë PCR për turistët.