Byrnes: Nuk e luftuam mjaftueshëm ndotjen e ambientit


Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara në Shkup, Kate Marie Byrnes ka pasur paraqitje në Forumin e Energjetikës në Maqedoni 2021.
Në fjalimin e saj ajo tha se është konstatim se ShBA-të dhe BE-ja janë bashkë në politikat energjetike.
“Sistemi energjetik na bëri që të jetojmë më komod, por nuk bëmë mjaftueshëm për të lu*ftuar ndotjen e ambientit”, tha Byrnes.

Ka folur edhe për ndryshime klimatike, të cilat sipas saj këtë verë kanë qenë më të shpërfaqura, duke përmendur reshjet e shumta të shiut të cilat shkaktuan vërshime në shumë pjesë të botës dhe zj*arret që shkatërruan pyje.
Ajo porositi se urgjentisht duhet të sigurohen burime të energjisë.
“Urgjentisht duhet të merren masa për të tej Byrnes.