Burgim të përjetshëm për përdhunuesit në Serbi, kështu parashikojnë ndryshimet në Kodin Penal


Në Serbinë fqinje, me ndryshimet në Kodin Penal (KPP), të propozuar nga Ministria e Drejtësisë, parashihet që të gjitha format e krimeve të përdhunimit, sulmeve seksuale të një personi të dobët dhe të një fëmije mund të dënohen me burgim të përjetshëm.

Në një intervistë për Politikën e Beogradit, ministrja e Drejtësisë Maja Popoviq deklaroi se dënimet për dhunën në familje do të ashpërsohen ndjeshëm dhe në përputhje me iniciativën e prindërve të fëmijëve të vrarë në vendkalimet e këmbësorëve dhe në trafikun publik, sanksionet për një do të ndryshohet edhe krimi i rëndë kundër sigurisë së njerëzve.trafiku.

“Sugjerohet që për të gjitha format e krimeve të përdhunimit, sulmeve seksuale te personit të dobët ose fëmijët, mund të shqiptohet burgim i përjetshëm. Kur është fjala për veprën e keqpërdorim të pozitës zyrtare, propozohet që kushdo që konstatohet se e ka kryer këtë vepër, të dënohet me burgim prej gjashtë muaj deri në pesë vjet”, tha Popoviq.

Baby Boo