Brenda një muaji aktakuza për veteranët e rrejshëm

Prokurori i Prokurorisë Speciale, Sylë Hoxha, ka deklaruar se prokurori kompetent është duke e përgatitur aktakuzën për veteranët e rrejshëm dhe se ajo brenda një muaji do të dërgohet në Gjykatë.

Mbi 22 milionë euro vlerësohet se e kanë dëmtuar buxhetin e Kosovës veteranët e rrejshëm vetëm gjatë periudhës janar – korrik të këtij viti nëse konfirmohen pretendimet e prokurorit të dorëhequr Blakaj se në listat e veteranëve janë mbi 19 mijë veteranë të rrejshëm.

Deputetët nga radhët e pozitës dhe të opozitës kërkojnë që të ndërpriten pagesat për veteranët e rrejshëm, me ç’rast ata duhet t’i kthejnë paratë që ia kanë marrë shtetit ndër vite.

Në anën tjetër prokurori i Prokurorisë Speciale në Kosovë, Sylë Hoxha, në një prononcim për gazetën “Zëri” ka thënë se ende nuk është dërguar aktakuza për rastin e fryrjes së listave të veteranëve në Gjykatë. “Në ndërkohë do të vendosë prokurori me propozime e pastaj vendos Gjykata. Ende nuk është ngritur aktakuza, ne jemi në përgatitje të saj. Është çështje procedurale e prokurorit, i cili do të vendosë kur do ta përfundojë aktakuzën”, ka thënë ai.

Baby Boo