Bolton: “Erdogan kë bërë një gabim të madh që nuk kanë liruar pastorin Brunson”

Lira turke ka pësuar rënie të konsiderueshme qysh kur Washingtoni ka urdhëruar tarifa të reja kundrejt Turqisë, si hakmarrje për arrestimin e pastorit Andrew Brunson që akuzohet për bashkëpunim në puçin e dështuar të vitit 2016.

“Qeveria turke kanë bërë një gabim të madh që nuk kanë liruar pastorin Brunson”, ka thënë sekretari amerikan i Sigurisë Kombëtare, John Bolton, në një intervistë për Reuters.

“Çdo ditë që kjo vazhdon, gabimi i tyre vazhdon, kjo krizë do të përfundonte në moment nëse ata do ta bënin gjënë e duhur si aleatë të NATO-s, pjesë e perëndimit, dhe ta lironin pastorin Brunson pa asnjë kusht”, ka përfunduar Bolton, shkruan rtv21.tv.

Avokati i Andrew Brunson, i akuzuar për terrorizëm në Turqi, tha sot se do të apelojë në Gjykatën Kushtetuese turke për vendimin e gjykatës kushtetuese në Izmir, e cila ka hedhur poshtë kërkesën për lirimin e priftit amerikan.

Sapo të refuzohet në formë shkrimi kërkesa jonë për lirimin e Brunson, ne do të ankohemi në Gjykatën kushtetuese, tha avokati Ismail Halavurt.

Brunson (50) është në burg me akuzat për spiunim.

Presidenti amerikan Donald Trump vazhdimisht ka kërkuar lirimin e tij, duke thënë se mbajtja e priftit në burg është një turp.

Baby Boo