Bojana Stefanovska: Shqiptarët kanë 3000 vite histori, kurse maqedonasit kanë vetëm 73 vite


Maqedonasja, Bojana Stefanovska deklaron se historia e Maqedonisë fillon 73 vite më përpara ku u krijua si shtet nga Tito, dhe ka vetëm 27 vite histori si shtet funksional, kurse për Shqiptarët ajo ka një mendim tjetër e cila deklaron se, Shqiptarët kanë një histori të shtetit 106 vite, mirëpo historia e tyre është shumë më e gjatë se sa ajo e Maqedonisë së Tito-s, ku historia Shqiptare është më e gjatë se 3000 vite, dhe si të tillë Shqiptarët janë autokton në tokat e tyre, për shkak të historisë së gjatë në këto troje.

Kjo është deklarata e sajë: “Maqedonia është formuar nga Tito (1945), ka 73 vjet histori, nga ato 73 vjet ka vetën 27 vjet histori si shtet. Shqiptarët e kanë shtetin me histori 106 vjeçare, si dhe kanë 3000 vite histori, e edhe Helenët e kanë njëlloj”.

Është gjë e mirë kur të rinjtë e Maqedonisë së sotme, pranojnë dhe mësojnë se historia e tyre nuk është ajo të cilën thirren ata në Maqedoninë e lashtë, por thjesht një shtet i krijuar para 73 vitesh e që me qëllim deformimi të historisë iu vu emri Maqedoni për të larguar edhe më shumë shqiptarët nga historia e tyre e vërtetë.