Bie borë në këtë shtet të Evropës


Bora e parë e këtij dimri në Finlandë ra zyrtarisht të martën në mëngjes, 14 shtator.
Instituti Meteorologjik Finlandez (FMI) mati mbi një centimetër borë para orës 9 të mëngjesit – duke përmbushur kështu kriteret e kërkuara.

“Në Salla, në Rrëzimet Värriötunturi, ne kishim një centimetër borë në mëngjes. Kjo do të thotë që bora e parë e regjistruar ka mbërritur zyrtarisht,” tha meteorologu i FMI Ville Siiskonen .
Tufat e dëborës kishin mbuluar fshatin Näkkälä në Enontekiö, në veriperëndim të Laplandit, të hënën, por për shkak se ranë pas orës 10 të mëngjesit, ata nuk u cilësuan si bora e parë e sezonit të dimrit.

Skena në qytetin Kemi, Lapland finlandeze të martën pasdite
Kushtet e rrugës janë veçanërisht të rrezikshme përreth zonave Rovaniemi, Tornio dhe Oulu, shtoi FMI.
Saktësisht 10 centimetra borë kishin rënë në qytetin Kemi deri në orën 16 pasdite të martën pasdite