Besimtarët Musliman festojnë Fitër Bajramin


Besimtarët Musliman festojnë Sot fitër Bajramin, me këtë rit fetar ata përfundojnë muajin e shejtë të ramazanit në të cilën besimtarët qëndrojnë pa hëngër e pa pirë nga agimi i mëngjesit e deri në perëndim të Diellit.

 

Tani thuajse ka mbaruar falja e namazit të Bajramit me ç’rast besimtarët urojnë njëri tjetrin duke urar fat, lumturi dhe çdo gjë në jetë.

Kjo ditë kurorzohet me dhënjen e fitrave familjeve në nevojë, studentëve dhe jetimëve.