Bërtitje, fyerje, goditje e grilave: Të burgosurit në Shutkë të zemëruar me të dyshuarit për vrasjen e Vanjës


Katër të dyshuarit për kidnapimin e Vanja Gjorçevskës dhe Pançe Zhezhovskit, të cilët janë të paraburgosur dhe ndodhen në burgun “Shkup” në Shutkë, po përballen me revoltën e pjesës tjetër të të paraburgosurve. Sa herë i nxjerrin dhe i futin në burg, shihen nga dritaret dhe të burgosurit u bërtasin, trokasin në grilat e hekurta, i shajnë. Për këtë kërkuam konfirmim nga drejtori i burgut, Filip Andov, i cili as e konfirmoi e as nuk e mohoi. Ai vetëm tregon se situata e sigurisë është nën kontroll. Ai gjithashtu theksoi se qasja për katër të dyshuarit është e kufizuar.

“Ata janë të ndarë nga të arrestuarit dhe të burgosurit e tjerë. Jo të gjithë oficerët e burgjeve kanë akses në ambientet e tyre. Derinte ata mund të hyni me karta speciale, të cilat mbahen nga roje të caktuara. Ata kontrollohen vazhdimisht, duke pasur parasysh shkallën e kriminalitetit dhe në përputhje me protokollet dhe ligjet”, thotë Andov për “Skopje1”.

I vetmi në mesin e tyre që nuk e ka pranuar fajësinë apo lidhjen me asnjë nga të dyshuarit e tjerë, përfshirë Palevski-Palçon, është babai, Aleksandar Gjorçevski. Ai pretendon se nuk njeh askënd dhe as nuk ka treguar trajektoren e lëvizjes së Vanyas së vrarë.

Baby Boo