Berlusconi në gjendje të rëndë shëndetësore: Doktori nuk jep shpresa për përmirësim

Ish-kryeministri italian Silvio Berlusconi po i përgjigjet “në mënyrë optimale” trajtimit, por është në “fazën më delikate” të COVID-19 sipas mjekut të tij prej një kohe të gjatë. 83-vjeçari u shtrua në spital në Milano të premten pasi doli pozitiv për koronavirus në fillim të javës. Dr. Alberto Zangrillo, i cili është shefi i kujdesit intensiv në Spitalin San Raffaele në qytet, tha në atë kohë se Berlusconi kishte fazat e hershme të një infeksioni në mushkëri. Ai ka një histori të problemeve të zemrës që kërkonin pajisjen me stimulues kardiak disa vjet më parë.

Baby Boo

Të dhënat nga Instituti Superior i Shëndetit në Itali tregojnë se burrat e moshës 80-87 vjeç kanë shkallën më të lartë të vdekjes COVID-19 midis të gjitha rasteve në vend – me 47%. Sidoqoftë, Dr Zangrillo ka thënë se ai mbetet “optimist me kujdes” për shërimin e Berlusconit, duke thënë: “Pacienti po i përgjigjet në mënyrë optimale trajtimit”.
“Kjo nuk do të thotë që ne mund të pretendojmë fitore sepse, siç e dini, ai i përket kategorisë më të brishtë”, duke pasur parasysh moshën e tij.

Ai gjithashtu sugjeroi që pacienti i tij nuk do të lirohej së shpejti, duke shtuar se virusi “kërkon trajtim adekuat dhe kërkon kohën e tij”. Kuptohet që ai mbetet në një repart VIP të klinikës. Dr. Zangrillo është kritikuar për sugjerimin në fund të majit, kur bllokimi i Italisë kishte ngadalësuar shumë shkallën e saj të infeksioneve të reja, duke thënë se “nëse flasim klinikisht virusi nuk ekziston më”.

Që atëherë ai e ka pranuar që deklarata ishte shumë e fortë dhe bazohej thjesht në vëzhgimin se më pak pacientë kërkonin kujdes intensiv në atë kohë. Berlusconi, i cili mbush 84 vjeç më vonë këtë muaj, kaloi pushimet verore në vilën e tij bregdetare në Bregun Emerald të Sardenjës. Shumë nga rastet e fundit të koronavirusit në Itali janë lidhur me grupe njerëzish që kanë qenë me pushime në Sardenjë.