Berisha: Të shtunën ka revoltë!


Pyetjes së gazetares Juli Xhokaxhi se çfarë do të ndodhë të shtunën në protestën e thirrur nga opozita, Berisha iu përgjigj me një korrigjim: “Të shtunën ka revoltë”.

“Të shtunën ka revoltë. Revolta synon, dëshiroj unë, të ndajë Shqipërinë nga e keqja. Vendi është pranë një konflikti. Nëse ti u heq qytetarëve edhe shpresën e fundit që është drejtësia, atëherë atyre u mbetet vetëm revolta dhe përballja. Nëse ti u merr Prokurorinë, gjykatat, shemb garantin e Kushtetutës, ti përjashton të gjithë të tjerët nga ky vend dhe ata nuk duhet të ikin, por duhet të të shporrin si kalbësirë”.

“Unë nuk jam më pjesë e lidershipit, por në befasi nuk e kap dot kush opozitën. Opozita duhet të zgjidhë këtë krizë. Rama duhet të dijë se e ka sjellë vendin në situatën më kritike të 27 viteve. Narko-mazhoranca duhet t’i përkulet vullnetit të popullit. Pasi të shembet perandoria e drogës, marrja peng e mediave, pasi të shemben shtyllat e narkoshteit, atëherë qytetarët do të votojnë të lirë. PD duhet të jetë e gatshme të paraqesë alternativën e saj dhe qytetarët do të thonë fjalën e tyre”, tha ish-kryeministri Sali Berisha, gjatë një interviste në ABC News.

Ndërsa deklaratave të Kryeministrit Edi Rama se për të “Saliu nuk është zotëri një herë, kështu që nuk mund t’i them as Zoti Berisha”, ish-kryeministri iu përgjigj: “Ai më ka nderuar me këtë dhe në mënyrë absolute unë jam i motivuar në të gjithë qenien time, gjersa ajo kalbësirë të krrehet nga zyrat e shtetit dhe të marrë vendin që meriton në koshin e plehrave të historisë së këtij kombi. Pas Zografit dhe Enver Hoxhës, ky është i treti antishqiptar më i madh. Ky që shkon në samite ndërkombëtare dhe paraqet si rrezik islamik besimin mysliman të shqiptarëve, përdor tezën një shekullore të serbëve kundër shqiptarëve, nuk ka asgjë shqiptare në qenien e tij.”

Baby Boo