Bekteshi: “Aspak vend për panik”

Sot vizitova fabrikën për prodhimin e vajit për gatim “Brilliant” në Shtip, ku inspektova se si zbatohen vendimet e Qeverisë me propozim të Ministrisë së Ekonomisë për mbrojtjen e prodhimit vendor të produkteve ushqimore bazë.

Baby Boo

Kapacitetet vendore për prodhimin e produkteve ushqimore bazë janë vendosur në kapacitet të plotë dhe masat e miratuara nga Qeveria synojnë të shmangin goditjet e çmimeve dhe të mbrojnë qytetarët.

Gjithashtu, Maqedonia e Veriut ka çmime shumë më të mira në krahasim me vendet e rajonit dhe çmimet do të ulen edhe në periudhën e ardhshme si rezultat i vendimit për uljen e marzheve dhe rezultateve të uljes së TVSH-së për produktet ushqimore bazë nga 5% në 0%. për të cilën zgjidhja ligjore u miratua dje nga deputetët në Kuvend.

Deri në fund të ditës çmimi i derivateve të naftës pritet të ulet, gjë që pritet të vazhdojë edhe gjatë javës së ardhshme.

U bëj thirrje të gjitha kompanive dhe të gjitha palëve të interesuara në vend që të solidarizohen dhe bashkërisht të kontribuojnë në tejkalimin e kësaj krize globale me sa më pak dëm për qytetarët dhe ekonominë.