Bejli: Ligjvënësit duhet të jenë model për udhëheqësi


Në konferencën dyditore të organizuar nga HDP (Haus Demokrasi Partnership) në bashkëpunim me NDI, USAID dhe IRI ka folur edhe ambasadori amerikan Xhes Bejli.

“Parlamentarët luajnë rol kyç në vënien e strukturave dhe normave që detyrojnë institucionet dhe funksionarët të jenë të hapur, inkluziv dhe llogaridhënës”, ka thënë ambasadori Bejli, duke shtuar se ligjvënësit duhet të jenë model për një udhëheqësi të tillë dhe promovim të debatit të hapur.

Sipas tij, për Maqedoninë dhe Kuvendin ekzistojnë shumë struktura dhe regulla për transparencë, por shpeshherë ajo i nënshtrohet vendimeve individuale të liderëve dhe varet nga sjellja e tyre.

Baby Boo