BDI dë*non dhu*nën dhe keqpërdorimin politik të tra*gjedisë nga opozita


Bashkimi Demokratik për Integrim dë*non ash*për dhu*nën fizike dhe gjinore gjatë pro*testave të sotme në Tetovë.
Bru*taliteti politik partiak, dorë fshehur i opozitës shqiptare i cili nuk njeh kufi, e as dhimbje për familjarët e vi*ktimave të cilët fatkeqësisht humbën jetën në një tr*agjedi të përmasave të cilat nuk i kemi përjetuar më parë, është dëshmi e te*ntativave të njëpasnjëshme për përfitimin e pikëve të ulëta politike në funksion të zgjedhjeve lokale.

Bashkimi Demokratik për Integrim u bën thirrje oponentëve politik që të mos luajnë me ndjenjat e qytetarëve dhe me këtë mos të trazojnë pl*agët e familjarëve.
Gjithashtu BDI dë*non dhu*nën verbale gjinore dhe sloganet br*utale të përdorura nga ana e organizatorëve.
BDI dë*non edhe keqpërdorimin e pro*testuesve të mitur, të cilët mund të vëreheshin në këtë marsh pro*testues duke shkelur çdo të drejtë të tyre.

Vlerësojmë se organet e he*tuesisë vendore bashkë me ekspertët gjerman tashmë janë duke bërë punën e tyre investiguese, me qëllim të zbardhjes sa më parë të shkaqeve që çuan deri tek tra*gjedia.
Bashkimi Demokratik për Integrim edhe njëherë ju shpreh ngushëllime të sinqerta familjarëve dhe kërkon nga partitë politike që të mos keqpërdorin dhimbjen e tyre.