Bankënotat e reja do të marrin emrin e ri të Bankës Popullore të Maqedonisë së Veriut

Në vendimin e “Gazetës Zyrtare” të nënshkruar nga guvernatorja, Anita Agnellovska-Bezhoska, bankënota prej 10 dhe 500 denarëve do të marrin emrin e ri të Bankës Popullore.

Baby Boo

Në vendimin shkruhet se: “Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë”, ndryshohet me fjalët “Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë së Veriut”.

Siç është publikuar, dhjetëra institucione do të marrin emra të rinj, tabela të reja, logo të reja, faqe interneti të reja dhe dokumente sipas emrit të ri të shtetit.Më herët zëdhënësi i Qeverisë deklaroi se himni dhe emrat e qyteteve si Makedonski Brod nuk do të ndryshohen