Babai shtrihet në varr çdo ditë me vajzën e vogël

Pic shows: The father with his daughter in the grave; A poor father desperate to save his little girl from a fatal blood disease is now successfully crowdfunding her treatment after digging a grave for her on their farm. The dramatic act saw the dad named Zhang Liyong, 24, bring his daughter into the hole in the ground and spend time there every day just so she could "get used to life after death" in their small village of Jiuziyan, in Longchang county in south-western China’s Sichuan province. The little girl named Zhang Xinlei, now aged two, was diagnosed with congenital Thalassemias when she was just two months old, and her mum and dad have been fighting to treat her ever since, spending 140,000 RMB (16,114 GBP) on medical care. But Liyong, who works in a factory with his wife Deng Min, earns just 2,500 RMB (287 GBP) a month - and they simply cannot keep up. After doctors told them that their blood was not a match with young Xinlei, they decided to have a second child - due next month. But even if their second baby’s blood could save Xinlei, the costs of such a transplant would be too much for them to afford. So Liyong decided to dig the grave on their farm in preparation to bury his little girl, and the desperate behaviour has since touched members of the public across the country. According to reports, money is now being raised for Xinlei’s treatment, but only time will tell if the amount is enough for the surgery she needs.

Historia që po tregojmë tani është shumë e trishtë, ajo flet për një baba me emrin Zhang Liyong, një fermer nga Kina, i cili ka shpenzuar të gjitha paratë e tij për shërimin e së bijës, sepse ajo lindi me një sëmundje shumë të rrallë të gjakut. Vetëm dy muaj pas lindjes vajza e tij Xinlei Zhang u diagnostikua me talaseminë kongjenitale.

Është një çrregullim i trashëguar i gjakut i karakterizuar nga nivele të reduktuara të hemoglobinës në gjak. Babai, në tentativë për të kuruar fëmijën e tij kërkoi më shumë se njëqind mijë juanë, të gjithë të afërmve dhe miqve të tij, janë më shumë se katërmbëdhjetë mijë dollarë.

Për burrin, shpenzimet janë bërë të papërballueshme, pasi me punën e tij ai nuk fiton më shumë se katërqind dollarë në muaj. Pavarësisht nga çdo gjë që ky burrë bëri për fëmijën e tij, mjekët e njoftuan familjen se Xinlei nuk do të kishte shumë kohë për të jetuar. Prindërit u shkatërruan, ata nuk mund ta pranonin këtë lajm tragjik. Në fund, megjithatë, Liyong i shpenzoi të gjitha kursimet për të bërë një varr për fëmijën, ku tani, çdo ditë, ai qëndron aty poshtë me vajzën e tij, madje qëndron atje me të për orë të tëra.

Ai dëshiron që të përpiqet ta konsiderojë atë të vdekur dhe dëshiron të përpiqet të kuptojë që herët a vonë vajza e tij do të largohet përgjithmonë. E gjithë bota e ka mësuar atë që ky njeri po bën për vajzën e tij dhe të gjithë janë prekur nga historia e tij. Qëndrimi i këtij babai është të sigurohet se kur të vijë ajo ditë tragjike, Xinlei nuk do të frikësohet. Ai dëshiron të përpiqet dhe të mësohet me vdekjen. Nëna gjithashtu pajtohet me sjelljen e tij. Këto janë histori që lotët nuk ndalin! Ne i dërgojmë një përqafim të ngrohtë kësaj familje të vogël fatkeqe.

Baby Boo