AUV: Në Maqedoninë e Veriut nuk ka dërgesa kineze ushqimore

epa08157640 People work at the construction site of a field hospital in Wuhan, Hubei province, China, 24 January 2020. The 1,000-bed hospital is expected to be completed by 03 February 2020 to cope with the increasing number of people affected by the coronavirus. The outbreak of coronavirus has so far claimed 25 lives and infected more than 800 others, according to media reports. The virus has so far spread to the USA, Thailand, South Korea, Japan, Singapore and Taiwan. EPA-EFE/YUAN ZHENG CHINA OUT

Alarmi i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV) ka filluar që nga paraqitja e koronavirusit, por drejtori Zoran Atanasov thotë se nuk ka vend për panik, pasi Kina menjëherë ka vendosur ndalesë për çdo dalje nga zonat e prekura.

Sigma Doors

“Alarmi është kyçur edhe në vendin tonë, por nuk ka asnjë import të dërgesave nga Kina. Virusi është i rrezikshëm për njerëzit dhe jo për kafshët”, theksoi Atanasov.
Sipas tij, AUV ka pajisje specifike për mbrojtjen nga sëmundjet, nëse është e nevojshme, do të vihen në dispozicion të Ministrisë së Shëndetësisë.