AUTOKTONIA-LEGALITETI DHE LEGJITIMITETI HISTORIK I SHQIPTAREVE TE REFLEKTOHET NE EMRIN E RI TE VENDIT


Nga: Shpëtim Pollozhani

Shqiptaret nuk do te pranojne asnje emer qe ua mohon atyre te drejten per t’u trajtuar si autokton dhe legal ne keto troje. Emri i perfolur si Maq. e Ilindenit eshte perjashtues per shqiptaret. Edhe emri Maqedonia e Re gjithashtu eshte perjashtues dhe okupues per shqiptaret pasi teritori i terminit gjeografik Maqedoni mberrin deri matane Stobit- lokalitet arkeologjik afer Gradskos-Veles.

Fatkeqesisht, roli i perfaqesuesve shqiptate ne Qeveri eshte i mjere. Ata e luajne rolin e statistit dhe te kuririt. Atyre askush nuk u fut kashte. Zaevi flet edhe ne emer te shqiptareve por i mbron vetem interesat e maqedonasve ne Qeveri.

Derisa Komisioni per Politike te Jashtme prane Kongresit Amerikan(26.04.2018) diskutoi mbi nje ore per Memorandumin e shqiptareve dhe emrat e propozuar per derzhaven, politika dhe ,, intelektualet” shqiptare nuk u angazhuan per afirmim te permbajtjes te shtate pikeve te po atij Memorandumi.