Austri: Mbyllen 7 xhami të turqëve dhe përjashtohen disa imamë


Austria do të përjashtojë disa imamë dhe do të mbyll shtatë xhamia, thotë kancelarit austriak, Sebastian Kurz.

Kurz tha se lëvizjet erdhën pas një hetimi nga autoritetet e çështjeve fetare në imazhet që dolën më parë këtë vit të fëmijëve në xhami të mbështetura nga turqit duke proklamuar betejën e Luftës së Parë Botërore në Gallipoli, raportoi “Hurriyet”, përcjell Fakte.

“Shoqëritë paralele, islami politik dhe rakikalizimi nuk ka vend në shtetin tonë”, tha Kurz.

Fotot, të botuara nga javorja “Falter”, tregojnë disa djem të rinj me uniforma të maskuar që marshonin, përshëdetën, valëzonin flamujt turq dhe pas luanin me të vdekurit.

Xhamia në fjalë u drejtua nga organizata e Shoqatave të Kulturës Turke-Islamike (ATIB), me seli në qytetin gjerman të Këlnit dhe një degë e agjencisë turke Diyanet për çështjet fetare.