Athina zyrtare filloi përdorimin e emrit “Maqedonia Veriore”

Nuk kanë kaluar as 24 orë nga arritja e marrëveshjes mes Maqedonisë dhe Greqisë për emrin e ri të vendit, ndërsa Athina zyrtare tanimë ka filluar ta përdorë emrin e ri “Maqedonia Veriore”, shkruan Fakte. Gjatë takimit me ministrin e jashtëm rus Lavrov, homologu i tij grek Koxijas është shprehur i kënaqur nga zgjidhja e problemit shumëvjeçar.

Baby Boo

“Kemi zgjidhur çështjen që oficialisht ekziston 25 vite, ndërsa realisht më së paku 70 vite, të ndërpritet kontesti për emrin me Maqedoninë Veriore. Është pak një pjesë e kulturës së rajonit që të grindemi për emra”- ka deklaruar Koxijas në Moskë sot./