Askush nuk ka të drejtë të shantazhojë prindërit për të vaksinuar fëmijët e tyre


Kryetari i i Partisë Liberal Demokratike, Goran Milevski kritiko vendimin e Ministrit të Shëndetësisë, Venko Filipçi, për vaksinimin e detyrueshëm të fëmijëve.

Ai ne profilin e tij në Facebook shkruan se askush nuk ka të drejtë të shantazhojë prindërit për të vaksinuar fëmijët e tyre.

E drejta e zgjedhjes, liria e vendimmarrjes, janë të drejtat themelore të njeriut të garantuara me Kushtetutë dhe askush nuk mund t’i prishë ato. Askush nuk ka të drejtë të kërkojë shantazh dhe t’i detyrojë prindërit të vaksinojnë fëmijët e tyre.

Arsimi duhet të jetë në dispozicion për të gjithë dhe në shekullin e 21-të ju kërcënoni prindërit tuaj se fëmijët do të mbeten analfabetë nëse nuk janë të vaksinuar është një turp.. Ky është diskriminimi klasik. Shoqëria liberale duhet të fitojë “, shkruan deuteti i kuvendit të R.M-se Goran Milevski