ASH-ja “thumbon” MPB: Shqiptarët nuk janë të përfaqësuar

Në një konferencë për shtyp ASH-ja ka numëruar diskriminimin e shqiptarëve në MPB në deklaratën e tyre kanë numëruar këto përfaqësues të etnisë maqedonase në sektorët e ministrisë:

Kryeshefi-shqiptar,zevendes maqedon
Kryeshefi i uniformës policore-maqedon
Zevendesi maqedon
Komesariati i lartë për komunikacion maqedon
Komesariati për rendin dhe qetësinë publike maqedon
Komesariati i përbërjes rezerve dhe menaxhimit menkrizat maqedon.
Komesariati për preventivë shqiptare
Këshilltari për menaxhim shqiptarë
Këshilltari për trajnime dhe aktivitete maqedon
Kryeshef i krim policise-shqiptar
Zëvendës kryeshefi maqedon
Kryeshef për Analitik-maqedon
Komandant i SPB Tetove-shqiptar
Me dy zëvendas maqedonas
Qendra për informim dhe kordinim
Udhëheqësi maqedonas me 3 shefa ndrimi maqedonas dhe 1 shqiptare
Komandant i policise rrugore-maqedon
Zevendesi shqiptar
Kontrolli i Brendshëm-maqedon

Sektoret udheheqes ne SPB Tetove
Financa-maqedon
Burime njerzore-maqedon
Divizioni i armeve-maqedon
Lidhje dhe IT-maqedon
Administrative-shqiptar(pasaport,leternjoftim etj)
Krim tekniks-maqedon
Sektori per kundervajtje-1shqiptar 1maqedon
Nivel shtetrore nga 22 Sektore udheheqes vetem 1 shqiptare 21 maqedon.
Sektori per te huaj-shqiptar
ispektoret maqedon
Zëdhenesi-zyrtarisht maqedon plus 1 shqiptare me urdheresë pas deshtimit me 8 mars per emrinin e zedhenes (femer)

Ispektoriatet-udheheqese
Reparti i krimit te pergjithshem maqedon
Ekonomik shqiptare
Reparti inkrimit kompjuterik maqedon
IT-maqedon
Drogës-maqedon ?
Kunderzbulim-maqedon
Krim te pergjithshem-maqedon
Terorizem-maqedon

Stacioni policor kufitarë kodra e diellit shqiptarë

Stacioni policor Kodra e diellit-maqedon që përfshinë të gjitha fshatrat e malsisë së Tetovës

Stacioni policor Jazhince-maqedon (kufiri me Kosoven)

Shumica te shqiptaret eshte vetem ne administrate per Pasaport,Leternjoftim,Leje per vozitje

Perqindja e vendeve udheheqese ne Tetove ne aspekt proporcional me numrin e banoreve sa shqiptar 85% dhe 15% maqedon dhe te tjere numri i policeve ne kuader te SPB Tetove 30% shqiptare dhe 70% maqedon.Policet rrugor shumica jan maqedon .
Komandati i njesitit të vecant të policisë (njesia e tretë speciale PEP ) maqedonas pa zavendës shqiptarë me 90% përbërje maqedone
Dhe për të qenë më tragjike edhe kryeshefi i sektorit të sigurimit shtetërorë (UBK) për rajonin perendimorë gjithashtu maqedonas nga fshati Bërvenic.

Baby Boo