Asgjë nuk duket e ‘zakonshme’ në Audi për Rally Dakar! (FOTO)

Siç dihet, Audi këtë vit do të garojë në garën më të famshme të rally me një automjet hibrid.
Është një Audi RS Q e-tron, një makinë e fuqizuar nga një motor hibrid prej gati 700 kuaj fuqi. Audi tani po na zbulon se si duket pjesa e brendshme e një automjeti kaq të avancuar. Me pak fjalë, nuk do të shihni brenda saj një komodite siç jemi mësuar në Audi.

Baby Boo

Drejtuesit e Audi janë Mattias Ekström, Stephane Peterhansel dhe Carlos Sainz.
Çdo gjë është jashtëzakonisht komplekse. Mjafton të përmendim frenimin rigjenerues dhe ndikimin e frenave klasike dhe frenave hidraulike manuale dhe procesin e “rikthimit” të energjisë.

As timoni nuk është plotësisht ‘normal’. Ai ka kontrolle të sirenës dhe fshirësit të xhamit të përparmë, si dhe të gjitha të dhënat e lidhura me drejtimin që mund të analizohen më vonë. Ekziston edhe një kufizues i shpejtësisë për ato kushte të veçanta kur ka një kufi. Shoferi ka disa ekrane në të cilat mund të ndjekë të gjitha informacionet e rëndësishme.
Ekrani i parë, pas timonit, jep informacion mbi presionin e gomave, zgjedhjen e transmisionit dhe shpejtësinë dhe jep paralajmërime të rëndësishme për dështime të rëndësishme.

Ekrani i dytë i vogël vepron si busull, ndërsa i treti tregon shpejtësinë. Ekrani i katërt, midis shoferit dhe pasagjerit të përparmë, ofron informacione që janë të rëndësishme për të dy. Kjo monitoron gjendjen e frenave dhe një sërë funksionesh të tjera lëvizëse. Pak më poshtë është një seri prej 24 butonash për të kontrolluar funksionet e automjetit. Pasagjeri nuk është më vetëm një navigator, por monitoron sjelljen e mekanikës së automjetit dhe rregullon cilësimet individuale. Është thelbësore për të mundësuar që automjeti të ecë me shpejtësinë maksimale të mundshme, ndonjëherë deri në 170 km/orë.

Kabina ka edhe sistemin Iritrack për komunikim me organizatorin dhe përmes tij mund të telefononi për ndihmë mjekësore dhe të arrini çdo komunikim tjetër thelbësor.
Se si funksionon gjithçka në Audi, do të mund ta shohim në ditën e parë të vitit 2022.