Arrijnë fshesat laserike dhe elektromagnetike të xhamave?


Prodhuesi amerikan është duke punuar në një teknologji të re. Sa i përket inovacioneve në automobilizëm, Tesla kohëve të fundit është në plan të parë.
Ky prodhues në vitin 2019 filloi të punojë në idenë e fshesave laserike të xhamit të përparmë të veturës.

Dy vite më vonë, në “zyrën e mençur” të Shteteve të Bashkuara, është mbrojtur licenca e Tesla Motors për fshesat laserike.
Zyrtarisht të quajtura “Pastrues implusiv laserik për mbeturina të mbledhura të sipërfaqet e xhamit”, spekulohet se kjo teknologji do të mund të debutonte në modelin Tesla Cybertruck.

Arsyeja pse ky pro*totip që u prezantua në nëntor të vitit 2019, është se nuk ka pasur fare kurrfarë fshesave të xhamit të përparmë. A do të përdoret kjo teknologji në njërin prej modeleve të ardhshme të Teslas, përfshirë Cybertruck, mbetet të shihet.
Përveç kësaj, kompania është duke zhvilluar edhe fshesat elektromagnetike. Kjo nënkupton se fshesat elektromagnetike do të ishin opsioni më i lehtë dhe më i real për zhvillimin e prodhimit.