Arrestohet në Mekë njeriu që kreu umren në emër të mbretëreshës Elizabeth II


MEKA – Sipas autoriteteve saudite, një burrë është arrestuar pasi dyshohet se ka udhëtuar në Mekë në emër të mbretëreshës së ndjerë Elizabeth II për të kryer pelegrinazhin e umres.

Sipas raportimeve, burri, një shtetas jemenas, publikoi një videoklip të hënën e tij në Xhaminë e Madhe në Mekë, vendi më i shenjtë i Islamit, i cili është i ndaluar për jomuslimanët.
Gjatë videoklipit, ai mbajti një pankartë ku shkruhej: “I lutemi Zotit që ta pranojë Mbretëreshën Elizabeth II në parajsë dhe ta vendosë atë në mesin e të drejtëve”.

Videoja u shpërnda gjerësisht në mediat sociale saudite, me përdoruesit e Twitter që bënin thirrje për arrestimin e burrit.

Në Arabinë Saudite, pankartat dhe sloganet janë të ndaluara në pelegrinazhet në Mekë.
Megjithatë, kur bëhet fjalë për jomuslimanët si mbretëresha, kryerja e umres në emër të një muslimani të vdekur nuk lejohet. Kjo për shkak se Kisha e Anglisë, kisha mëmë e bashkimit mbarëbotëror anglikan, drejtohej nga ajo si guvernatori i saj suprem.

Baby Boo