Arr*estohen dhjetra persona nga komuniteti LGBT në Turqi

Disa njerëz u arr*estuan në një in*cident në Stambollin qendror.
Konkretisht, policia turke lëshoi ​​gaz lotsjellës për të shpërndarë turmën që ishte mbledhur për të mbajtur Paradën e Krenarisë.
Njerëzit u ndaluan për përpjekjen për të marrë pjesë në një ngjarje që u ndalua nga autoritetet lokale.

Baby Boo

Një video po qarkullon në rrjetet sociale që tregon oficerë të policisë në pajisje pro*teste që shtyjnë dhe tërheqin zvarrë pjesëmarrësit në një ngjarje të paautorizuar, disa prej të cilëve me flamuj në ngjyrat e komunitetit LGBT, të mbledhur në një rrugë anësore të Istiklalit në qendër të Stambollit.
Sipas mediave, më shumë se 20 persona u arr*estuan.
Në vitet e fundit, autoritetet turke kanë ndaluar organizimin e Paradës së Krenarisë dhe para kësaj, disa mijëra njerëz morën pjesë në ngjarje të tilla në rrugët e Stambollit.