Arbana Xharra: “Imamët si ky kanë ndikuar te shqiptarët e Maqedonisë për përhajen e radikalizmit”

Arbana Xharra:

Nje hoxhe nga Shkupi me emrin Muharrem Ismaili paska fole per lu+ften ne Ukraine duke e quajtur “dreq” e “zullumqare” kryetarin Volodimir Zelenski, per shkak se ai ka prejardhje hebreje. Kjo urre*tje e nxitje antisemitisimi nga ky hoxhe duhet denuar. Bashkesia Islame duhet shkarkuar menjehere ate nga pozita e imamit.

Nderkohe qe institucionet shteterore duhet te ndermarrin masa ndaj tij per nxitje urretje dhe antisemitizmi. Fatkeqesisht jo pak imam te tille kane ndikuar ne rritjen e ekstremizmit dhe radikalizmit fetar tek shqiptaret ne Maqedoni. Te shohim se a jane te gatshem perfaqesuesit e partive shqiptare te dalin kunder radikalizimit Islamist dhe antisemitizmit!

Baby Boo