Apasiev: Zaev e Mickovski të bëhen bashkë për ta ndalur federalizimin e vendit

Udhëheqësi i Të majtës Dimitar Apasiev beson se ekzistojnë një duzinë skenarë të mundshëm për të arritur një shumicë parlamentare dhe formimin e një qeverie me rezultatet aktuale të zgjedhjeve tre prej të cilave janë realiste të arritshme dhe konsiderohen më të rëndësishmet.
Ai është i ftuar në Kanal 5 ku duke folur ai thotë se i pari është një koalicion i LSDM-së dhe BDI-së. Kërkesa për një Kryeministër shqiptar sipas tij është taktikë e BDI-së dhe si kthim do të merrnin Ministrinë e Brendshme.
Opsioni i dytë i mundshëm sipas Apasiev është një koalicion i VMRO-ДПМНЕ me të gjitha partitë e tjera shqiptare pa BDI. Dhe skenari i tretë i mundshëm për të cilin ai thotë se nuk ka kapacitet shtetëror të dy liderëve Mickoski dhe Zaev është i ashtuquajturi “Platforma e Shkupit si kun*dërpërgjigje ndaj asaj të Tiranës”.

Përkatësisht unë mendoj se nëse kërkesat ekspa*nsioniste vazhdojnë pas çdo zgjedhjeje në kampusin politik shqiptar duhet të krijohet një platformë e cila në katër pika do të thotë që këto janë linjat e kuqe në mënyrë që të mos ketë stres për popullin maqedonas pas çdo zgjedhjeje a do të feder*alizohet shteti ynë a do të kanto*nizohet. Një demonstrim siç e quaj unë – një demonstrim një vit deri në atë lokal dhe së bashku me ato lokale që të kemi zgjedhje të parakohshme parlamentare ku do të vërtetohet se në sistemin tonë kur të bëhet fjalë për shtetin dy partitë më të mëdha maqedonase mund të formojnë një koalicion në mënyrë që të parandalojnë feder*alizimin e shtetit. Por në atë rast as Zaev dhe as Mickoski nuk do të jenë kryeministër ata me siguri do të gjejnë një personazh tjetër do të ishte kryeministër për një vit thotë ai.
E majta hipotetikisht thotë nga këto tre skenarë do të mbështeste këtë të fundit por për shkak të vje*dhjes së votave, të cilat ata aku*zojnë përparësia e tyre kryesore dhe çështja për të diskutuar është ndryshimi i modelit zgjedhor.

Baby Boo