Apasiev: Bojkoti i referendumit është i vetëm mekanizëm vetëmbrojtës (Video)

Qytetarët dhe opinioni nuk e dinë se çfarë lloj referendumi ka thirrur Kuvendi. Unë pohoj se bojkoti është i vetmi mekanizëm për vetëmbrojtje në këtë kupolë nga një referendum që na e ka përgatitur qeveria. Sipas Kodit të Venecias, një referendum i pasuksesshëm është nëse nuk ka census, domethënë nëse nuk ka census nuk ka as vendim për emrin, tha Dimitar Apasiev në debatin e sotëm “Marrëveshja midis Greqisë dhe partisë së dytë: kutia e Pandorës ose dalja nga labirintit” e cila u mbajt në Fakultetin e Filozofisë në Shkup, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ai tha se referendumi konsultativ që është shpallur është dashur të bëhet para, jo pas vendimit, si në rastin e mosmarrëveshjes për emrin me Greqinë fqinjë.

Sipas profesorit të Universitetit të Shtipit, qeveria aktuale, duke vendosur BE në tekstin e çështjes, ka bërë një problem shtesë që lidhet me numrin e qytetarëve që do të votojnë në referendum dhe suksesin e saj.

Paralele me këtë, sipas Apasiev, ndryshon edhe numri i votave për suksesin e referendumit, domethënë nëse dalin 50% të qytetarëve nga lista e votuesve, ata duhet të votojnë “për” që referendumi të kalojë.

Ai tha gjithashtu se qeveria dështoi ligjërisht në tekstin e pyetjes së referendumit sepse janë bërë tre pyetje në një letër, çka është në kundërshtim me Konventën e Venecias.

Baby Boo