Anulohet për herë të dytë nisja e misionit historik të NASA-s në Hënë, kjo është arsyeja


NASA anuloi për herë të dytë nisjen e raketës së re gjigante në Hënë për shkak të një tjetër rrjedhjeje të rrezikshme të karburantit, pesë ditë pasi disa probleme teknike e detyruan atë të shtyjë ngritjen e saj të parë të shumëpritur.

Kontrollorët u detyruan të anulonin këtë përpjekje të dytë për të dërguar një kapsulë ekuipazhi në orbitën hënore pasi zbuluan një rrjedhje të re hidrogjeni të lëngshëm gjatë ngarkimit të shtytësit në raketë.

Udhëtimi i shumëpritur do të nisë programin Artemis të NASA-s nga Hëna në Mars, pasardhësi i projektit hënor Apollo të viteve 1960 dhe 1970, përpara se përpjekjet e SHBA-së për fluturimet hapësinore njerëzore të zhvendoseshin në orbitën e ulët të Tokës me anije kozmike dhe Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës.