Ankthi i 15 Korrikut

Ishte nata e 15 korikut të vitit 2016 kur papritmas më erdhë një telefonatë nga një familjar dhe më jep një lajmë të dhimshëm. Më informon se në turëqi po ndothë një grushtet ,dhe unë mejher lëshova programet e turqisë që ti ndjekë me vemëndje se çka po ndoth në realitet atje sepse nuk më besohej se përsëri turqinë e ka kapluar grushteti. Duke i parë ngjarjet aqë shumë më kapluan emocionet dhe nisa që ta pyes veten a thua vallë vëllezërit tanë si do ta kalojnë këtë situatë, kaqë të dhimshme ku shumë veta u vranë duke mbrojtur vatanin. Të gjithë ju do të më pyesni përse unë po shkruaj për popullon turk? Unë shkruaj nga shkaku se ne jemi miq dhe vëllezër me këtë popull sepse të gjithë ne kemi shumë lidhje familjare me turqinë,po edhe shtetin turk çdo herë e kemi afër për të na mbrojtur dhe ndihmuar në çdo aspekt.
Siç dihet përgjatë gjithë historisë së themelimit të Turqisë moderne që nga viti 1923 Forcat e armatosura Turke (TSK) kanë organizuar tre grushtete me më shum pasoja edhe pse ka patur edhe shum grushtete tjera të ndryshme.
Grushteti i parë në turqi ka ndothur gjatë vitit 1960 ku kryeministri i atëhershëm i ndjeri z. Adnan Menderesi u arrestua dhe u gjykua për “tradhti”. Edhe pse këto akuza aspak nuk ishin të vërteta por ndikimi i madh i këtyre organizatave të zeza e bënë që i ndjeri Adnan Menderesi të shpallet tradhtar. Ndërsa grushteti tjetër u realizua disa vite më vonë gjegjësisht në vitin 1980 ku edhe ky grushtet e rezoi qeverin Turke. Por grushtetet nuk përfunduan me kaq. Po edhe në vitin 1997 përsëri ndothi një grushtet i pa pritur ndaj kryeministrit të ndjerë Necmettin Erbakani.
Ndërsa 19 vite më vonë me 15 korik të vitit 2016 para mesënatës Turqia përsëri terorizohet nga ushtria. Në këtë viti u përpoqë edhe një grusht shtet për të rrëzuar Presidentin z. Rexhep Taip Erdogan dhe kryeministrin Binall Yilldirim. Në këtë natë pupulli turkë përjetoj një tmer,ngase kjo ngajrje mori shum jetë të njerëzve që dulën për të mbrojtur vatanin. Që për të mos lejuar që ushtria e cila ishte nën ndikimin e Organizatës Teroriste Feto dhe organizatave tjera tradhtare që dëshiruan që Turqia të shkatërohet por për fatë të mirë nuk i’a arritën qëllimit.
Por lindë pyetja përse u përpoq që të bëhet ky grusht shtet dhe nga kush!?
Të kthehemi pak para se të ndothë grushteti ku në turqi filluan protesta të ndryshme kundër presidentit Rexhep Taip Erdogan dhe kryministrit Binall Ylldirim. Ngase po edhe këto protesta ishin të gjitha të planifikuara nga organizata Feto dhe organizatat tjera teroriste me misionë për të shktruar Turqinë.
Por përse Turqia?
Të gjitha vendet Europiane dh Perëndimore janë kundër që R. e Turqisë të zhivillohet sepse sipas atyre nëse forcohet Turqia atëherë edhe muslimanët do të forcohen. Por në këtë organizim për tu shkatëruar turqia dhe për ta përmbysur presidentin z. Rexhep Taip Erdogan kan gisht edhe disa organizata si Feto dhe të tjera organizat teroriste po mbrenda Turqisë
Përse deshtën që organizatat e erëta që të realizojnë grushtetin!?
Vendet europiane dhe përëndimi me mbështetje nga Feto dhe organizatat e tjera mbrenda turqisë deshtën që nëpërmjetë ushtrisë që ta realizojnë këtë grushtetit, dhe që pastaj i gjithë faji ti mbetet ushtrisë. Sipas kësaj organizatorët dëshiruan që të mbesin anonimë dhe e gjithë kjo para botës të tregohet se ushtria ka qenë kundër presidentit Erdogan dhe nuk kanë dëshiruar që ta udhëheqë turqinë. Por nëse ishtë realizuar ky grusht shtet i sukseshëm atëherë do të nxernin në sheshë edhe planet më ogurzeza ndaj shtetit turk.
Nëse grushteti kishte qenë i sukseshëm!
Atëherë evropianët dhe shetet perëndimore do të arishin që ta coptojnë turqinë në disa pjesë dhe të krijojnë shtetin e madh të Kurdistanit ngase me krijimin e shtetit të kurdistanit turqinë do ta ktheshin në siri të dytë.
Nëse isht ralizuar krijimi i Kurdistanit cilat do të ishin pasojat!?
Po të ishte realizuar ky plan orgur zez atëherë Turqia do të ishte ndarë në tri pjesë sepse duke shikuar gjendjen gjeografike të Turqisë të gjithë planifikuesit do të kishin marë pjesët e tyre ngase turqia ka shumë pasuri natyrore.
Dhe në fundë do të ishte krijuar kurdistani i madh, dhe pastaj të gjitha vendet muslimane do ti kishin futur në konflikte. Ngase atëherë të gjithë muslimanët do të mbetëshin jetim dhe do të shkeleshin nga po këta njerëz që dëshirojnë vetëm konflikte dhe derdhje të gjakut të muslimanëve.
Por falë Zotit dhe zgjuarësis së z. Rexhep Taip Erdoganit dhe mbështetjes së popullit të gjitha këto planet organizata më në kry me Feton që ia dëshiruan të keqen Turqisë ranë në ujë dhe populli turk i’u dha në mësim të mirë dhe që të mos e harojnë se populli është po i njeti që ka qenë edhe në kohën e Perandorisë Osmane.!
24 Qershori!
Zgjedhjet e 24 qershorit për shtetin turk dhe posaqërisht për z.Rexhep Taip Erdoganin kanë qenë një nga zgjedhjet me më shum sulme. Ngase në këto zgjedhje të gjitha këto organizata ogurzeze bëjshin çdo ditë sulme ndaj Taip Erdoganit. Ngase këto organizata dëshiruan që AKP dhe Erdogan ti humbin zgjedhjet. Që pastajë në turki të realizojnë planet e tyre, Por edhe këtë radhë populli turkë dhe z. Rexhep Taip Erdogan i’u dhanë edhe një mësim dhe një grushtë të fortë sepse populli turk asnjëherë nuk ka toleruar që të shkelet nga të huajt, por çdo herë ka qëndruar stoik dhe kokë lartë sepse në këtë popull janë ende ndjenja e shteti osman që ka qenë një epokë e artë për të gjithë njerëzimin pamarë parasyshë kombi feje apo ideologjie.

Baby Boo