Ankohen pushuesít nè bregdetín e Durrèsít dhe Vlorès: “Èshtè rrítur çmímí í çadrave” (VIDEO)

E díela e parè e muajít qershor ka shènuar rrítje tè pushuesve nè plazhet e Vlorès. Pjesa mè e madhe e pushuesve thonè se problematíke èshtè pastrímí í plazheve. Njè prej pushuesve qè frekuenton plazhí publík thotè se u detyrua, qè tè heqè vetè mbeturínat nga rèra.

“Kjo èshtè puna e ndèrmarrjes sè Bashkísè duhet tè víjnè tí marrín me makínè, se me duar nuk merren. Unè o pastrova.”
“Nè plazhet prívate gjendja nuk èshtè aq e mírè, çadrat janè tè vjetrat shezlongèt, rèra e papastruar.” Njè shqetèsím tjetèr èshtè dhe síguría, pasí mungojnè rojet bregdetare.

“Nuk shohím roje, mos janè tè padukshèm, mos janè nè plazh.” Kètè sezon çmímí í shezlongève èshtè rrítur nga 100 derí 200 lekè.
“Vjet paguaja 300 lekè kètè vít 500 tè reja. Ka ndíkuar çmímí Í naftès tek kashta!”
“Vjet ka qenè 400 lekè kètè vít 500 lekè.”

Edhe nè Durrès pushuesít kanè tè njèjtat ankesa, pèr hígjíenèn dhe rrítjen e çmímeve.
“Ka nevojè pèr mè shumè pastèrtí. Vjet paguam 3 míjè pèr shezlong taní 4-5 míjè. Ka e shezlonge me 10 míjè.”
“Po arríj pensíonín. Shezloní me çadra 10 míjè lekè, s’èshtè normale edhe kètu ka ímport. U detyrova tè merrje pèr hatèr tè mbesès se unè nuk e dua”, tha aí.

Baby Boo