Angjushev: Shteti duhet të sigurojë kushte që të rinjtë të realizojnë idetë e tyre


Inovacioni është i mundur në të gjitha sferat në shoqëri, praktika tregon se shkencat teknike janë më të përshtatshme për zhvillimin e kreativitetit dhe inovacionit”, tha sot zv.kryeministri Koço Angjushev në kuadër të “Javës Botërore të Kreativitetit dhe Inovacionit” në Fakultetin e Makinerisë, ku u mbajt debat publik.

“Nga zhvillimi i përgjithshëm, 95 për qind vjen nga një qasje konvencionale, me futjen e një produkti që gradualisht modelohet, promovohet dhe modernizohet. Ky zhvillim po ecën ngadalë dhe gradualisht dhe është shumë e rëndësishme. Pjesa e mbetur prej 5 për qind e zhvillimit total vjen nga një qasje e pazakonta dhe e jashtëzakonshme dhe ato sjellin ndryshime të mëdha në rrugën e jetës. Tesla, Jobs dhe Zuckerberg kanë ndryshuar botën me kreativitetin e tyre, duke dalë nga tendencat e përditshme”, tha zv.kryeministri Angjushev.

Ai i nxiti studentët të inkurajojnë dhe realizojnë idetë dhe ëndrrat e tyre. “Shteti duhet të sigurojë kushte që të rinjtë të inkurajohen për të realizuar idetë e tyre. Nëpërmjet Fondit të Inovacionit, ne sigurojmë burime financiare dhe burime për zhvillimin e projekteve inovative, përmes sistemit arsimor ne do të inkurajojmë risitë, por ju, studentët, duhet të realizoni ëndrrat tuaja. Jini të guximshëm dhe rikrijoni idetë tuaja, inkurajoni veten të bëni diçka të re dhe të ndryshme, ndoshta në fillim nuk do të njiheni, por ju duhet të jeni të përkushtuar dhe të punoni shumë për të arritur sukses”, theksoi Angjushev. /tetovasot/