Anëtarja e partisë së Erdogan emërohet rektore, studentët dalin në rrugë

Forcat e policisë turke janë përl*eshur ashpër me qindra studentë në Stamboll, të cilët kishin dalë në rrugë për të kundërshtuar vendimin e presidentit Erdogan për të emëruar rektore të universitetit të Bosforit një anëtare të partisë së tij.

Baby Boo

Manifestimi përshkallëzoi në dhunë dhe forcat e policisë përdorën dhe pl*umbat prej gome ndaj studentëve. Shumë prej tyre u arre*stuan.
Studentët shprehen se me emërimin e Meliha Bulunit në krye të universitetit, Erdogan kërkon të marrë në kontroll institucionin e arsimit të lartë dhe të kufizojë të drejtat akademike. Ata kërkuan që universiteti të ketë mundësi të zgjedhë në mënyrë të pavarur drejtuesit e tij.

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1346080825293606912?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1346086385552384000%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fmimages.org%2Fanetarja-e-partise-se-erdogan-emerohet-rektore-studentet-dalin-ne-rruge%2F

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1346086385552384000?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1346086385552384000%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fmimages.org%2Fanetarja-e-partise-se-erdogan-emerohet-rektore-studentet-dalin-ne-rruge%2F

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1346086385552384000?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1346086385552384000%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fmimages.org%2Fanetarja-e-partise-se-erdogan-emerohet-rektore-studentet-dalin-ne-rruge%2F