Amdi Bajram: Kur pashë fundosjen e VMRO-së, i kërkova falje Zaevit dhe vendosja për një politike të re!


Amdi Bajram, kryetari i “Lidhjes së Romëve”, do të bëhet pjesë e shumicës parlamentare të udhëhequr nga LSDM-ja. Këtë lajm sot e konfirmoi kryeministri Zoran Zaev. Sipas tij, ai nuk do të marrë vende ministrore, por do të jetë përgjegjëse për pozitat e tjera.

Në një bisedë telefonike për “Fokus”, Amdi Bajram thotë se ai është i kënaqur dhe mirënjohës për këtë vendim. Sipas tij, në pesë muajt e fundit, pasi ishte i pavarur, ai mbështeti qeverinë dhe prandaj ai priste të bëhej pjesë e shumicës.

-Ku janë njerëzit edhe unë jam atje. Duhet të mendoj për romët, ne nuk jemi njerëz të fortë dhe nuk e kam fshehur kurrë se jam gjithmonë me qeverinë. Nuk ka vend për të vepruar ose për t’u ulur, ne jemi gjithmonë me fituesit, me ata të cilëve shumica u ka dhënë atyre besim – argumenton Amdi.

Ai shton se kur filloi të kuptonte se u fundos VMRO DMPNE, ai vendosi të kthente një fletë të re.

-U e pa VMRO-DPMNE, sapo anija nisi të zhytet, Gruevski u largua, nuk kisha asgjë për të kërkuar atje dhe u bëra i pavarur. Për pesë muaj kam mbështetur qeverinë. Dhe e bëj atë në interes të romëve. Kështu që unë gjithmonë punoj për të mirën e popullit tim – thotë udhëheqësi i “Lidhjes së Romëve”.

Për këtë, gjatë fushatës zgjedhore të VMRO-DPMNE-së në Ohër, ai ishte tallur me Zaevin duke mbajtur një karrotë ne dorë por tani pretendon se të gjitha mosmarrëveshjet me kryeministrin janë qartësuar, transmeton Pa Censurë

-Unë i kam kërkuar falje kryeministrit, por ai ka qenë pjesë e politikës prej vitesh dhe është e qartë se kjo është vetëm një pjesë e politikës, nuk është asgjë personale. Unë nuk e di pse të gjithë kapen me mua dhe deklaratat e mia, kur unë nuk jam i vetmi që kam përdorur shprehje të tilla, ja Stevço dhe shumë të tjerë, për të mos përmendur ato tani, janë përdorur të gjitha llojet e shprehjeve.

Personi i zakonshëm duhet të dijë se kjo është e gjitha politika, ne politikanët jemi të vetëdijshëm për këtë. Dhe për këtë arsye ekziston shprehja më, të cilën i thashë Zaevit shumë kohë më parë – sqaron Amdi Bajram./Pa Censurë

Baby Boo